Niedawno wymyśliłam przepis na ciastka o nazwie długiej, lecz ładnej: Amarantusowa Rozkosz, hmm? Skusicie się? Jeśli tak, zapraszam:
Potrzeba będzie:
miski (plastikowej)
nożyka
noża do masła
blachy
papieru do pieczenia
piekarnika :)
i filiżanki,
a także:
1 jajko
1,5 tabliczki gorzkiej czekolady
szczyptę wiórek kokosowych
1 filiżankę maku
1 filiżankę cukru trzcinowego
1 filiżankę żurawin
1/5 filiżanki mąki kukurydzianej
4/5 filiżanki mąki ryżowej
pół łyżeczki cynamonu
pół łyżeczki sody
szczypta soli
160 g masłah
3/4 filiżanki amarantusu
1/4 filiżanki płatków owsianych
Masło pokroić drobno, żurawinę posiekać, czekoladę też, i wszystko porządnie wymieszać.
Piec 20 minut w temp. 180 stopni.
Smacznego!
Potrzeba będzie:
miski (plastikowej)
nożyka
noża do masła
blachy
papieru do pieczenia
piekarnika :)
i filiżanki,
a także:
1 jajko
1,5 tabliczki gorzkiej czekolady
szczyptę wiórek kokosowych
1 filiżankę maku
1 filiżankę cukru trzcinowego
1 filiżankę żurawin
1/5 filiżanki mąki kukurydzianej
4/5 filiżanki mąki ryżowej
pół łyżeczki cynamonu
pół łyżeczki sody
szczypta soli
160 g masłah
3/4 filiżanki amarantusu
1/4 filiżanki płatków owsianych
Masło pokroić drobno, żurawinę posiekać, czekoladę też, i wszystko porządnie wymieszać.
Piec 20 minut w temp. 180 stopni.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz